Comunicat de presă

Instituția Prefectului – Județul Galați informează că astăzi, 5 februarie, s-a întrunit în ședință de lucru Comisa de aplicare a H.G. 640/2017 sub directa coordonarea a Prefectului Județului Galați, Gabriel Ioan-AVRĂMESCU.

Comisia a aprobat Programul pentru Școli al României în perioada 2017-2023 și a stabilit, după analiza efectuată pe propunerile trimise de Consiliul Județului Galați,  bugetul pentru implementarea acestuia la nivelul Județului Galați.

În cadrul ședinței de astăzi a fost avizată lista de produse ce urmează a fi distribuite elevilor conform prevederilor art. 3 alin.3 din H.G. 640/2017 dar și măsurile educative care se impun la distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate, conform prevederilor art.4 alin. 1 din H.G. 640/2017.

Având în vedere sumele alocate de Consiliul Județului Galați, s-a stabilit că pot fi distribuite următoarele produse: mere, pere, struguri de masă, prune, morcov, păstrârnac, țelină, sfeclă roșie, ardei gras, castraveți proaspeți. Pentru distribuirea produselor, Consiliul Județului Galați, pentru anul școlar 2020-2021, a propus următoarele produse: 2 porții lapte UHT, o porție iaurt, 2 porții mere, 2 porții cornuri, 2 porții biscuiți.

De asemenea au fost avizate în plenul ședinței și măsurile educative care presupun: organizarea unor vizite la ferme pomicole/legumicole, sau la ferme de producere a laptelui și/sau la unități de condiționare, ambalare, depozitare și producesare a fructelor și legumelor și/sau la unități de procesare a laptelui, la sediul organizațiilor de producători de fructe și legume și/sau la sediul cooperativelor de producători de fructe, legume și lapte, la stațiuni de cercetare pomicolă, legumicolă sau creștere a bovinelor, la laboratoarele de profil, la zilele recoltei, expoziții, târguri sau alte evenimente și/sau activități similare.

 

 

Elena BUJOR,
Purtator de cuvânt al Instituției Prefectului Județul Galați.