Comunicat de presă exercitiu militar

Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați, Instituția Prefectului – Județul Galați vă informează că, în perioada 08 – 18 octombrie 2023, în poligonul Centrului de Instrucție pentru Luptă Smârdan va avea loc exercițiul ”Justice Sword 23.II”.
În acest context, militari și echipamente militare din garnizoanele Focșani, Brăila, Galați și București se deplasează, până pe data de 08 octombrie, spre Centrul de Instruire pentru Luptă Smârdan, redislocarea către garnizoanele de reședință urmând a avea loc în perioada 19 -21 octombrie 2023.
Deplasările se execută atât pe cale rutieră, prin București și județele Galați, Brăila, Vrancea, Ialomița și Ilfov, cât și pe cale feroviară.
De asemenea, vă informăm că pe timpul derulării exercițiului ”Justice Sword 23.II” vor fi executate zilnic, conform unui scenariu fictiv, trageri atât cu muniție de manevră, cât și cu muniție reală.
Exercițiul ”Justice Sword 23.II” face parte din activitățile de instruire ale Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor”, planificate în anul 2022 pentru anul de instrucție 2023. –aici