Propunere spațiu destinat carantinării persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecția cu noul Coronavirus

Propunere spațiu destinat carantinării persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecția cu noul Coronavirus

 

Ca urmare a solicitării primite de la Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la identificarea unor spații în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecția cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituția Prefectului Galați în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, a făcut demersuri pentru a găsi cât mai rapid un spațiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) și a propus următoarea locație

  1. Liceul Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican” Galați – 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi și baie proprie, o cameră cu 3 paturi și baie proprie, o cameră cu 2 paturi și baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) și un cabinet medical.

În funcție de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă.

Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o impune.

Totodată, prinr-o informare primită de la DSP, astăzi 12 februarie, am fost informați că, din totalul persoanelor sosite din Rep. Populară Chineză, au ieșit din perioada de monitorizare un număr de 5 persoane. Acestea nu au prezentat simptome de boală, nici în perioada monitorizării nici la finalul acesteia.