Informare de presă – 7.04.2020

În data de 07 aprilie 2020, la nivelul județului Galați, Direcția de Sănătate Publică (DSP) monitorizează 715 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, 181 persoane au finalizat cele două săptămâni de izolare voluntară. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 716 de persoane în 22 unități de cazare.
Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 699 de persoane, privind modul în care respectă măsura izolării. A fost depistată o persoană care nu a respectat măsura autoizolării, sancționată cu 3000 de lei amendă și mutată într-un centru de carantină instituționalizată.
Totodată, au fost efectuate 16 de verificări asupra societăților comerciale/persoane fizice autorizate.
Au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 359 000 de lei.
Rugăm cetățenii județului Galați să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele invocate în actele normative amintite.
#stamîncasă