Informare de presă – 10.04.2020

Instituția Prefectului Județului Galați informează că în cursul zilei de ieri, 9 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 854 de persoane. De asemenea, 15 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat 213 sancțiuni contravenționale în valoare de 416 970 de lei, dintre care 196, în valoare de 402 935 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Totodată, în jurul orei 22.20, un echipaj de jandarmi aflat în misiune de ordine publică în zona unui centru de carantină de pe teritoriul județului Galați au auzit zgomote venind din curtea interioară a proprietății situate în vecinătatea centrului. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 31 ani, din județul Vrancea, recent întors din Anglia ce încerca să fugă din centrul de carantină instituționalizată.

Din verificările efectuate și din declarațiile persoanei în cauză, jandarmii au stabilit că bărbatul a ieșit afară din centrul de carantină, pe geamul camerei, după care a sărit gardul ce delimitează cele două proprietăți, cu intenția de a se deplasa spre domiciliu. Proprietarii imobilului vecin nu se aflau acasă.

Jandarmii au întocmit bărbatului actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” și l-au reintrodus în centru, pentru o nouă perioadă de 14 zile. Toate cheltuielile ce privesc cazarea și masa acestuia vor fi suportate din propriul buzunar.

Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Galați 714 de persoane se află în carantină, iar 1366 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Prefectul Județului Galați, domnul Gabriel-Ioan AVRĂMESCU, face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.