Controale ale structurilor autorizate in vederea combaterii răspândirii bolii Covid-19

Ieri, 19.07.2020, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Galați, structurile teritoriale M.A.I. din județul Galați, alături de reprezentanți ai I.T.M., D.S.P., A.N.P.C., A.N.S.V.A., au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.
Echipele mixte ale structurilor menționate au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost verificate 328 de societăți comerciale. Au fost aplicate 218 sancțiuni, cea mai mare parte dintre acestea referindu-se la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sau la participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.
În aceste misiuni au fost implicate 206 efective, aparținând Poliției Naționale, Poliței Locale, Jandarmeriei și Ministerului Muncii.

Inspectori sanitari de stat ai D.S.P. Galați au efectuat un număr de 15 controale igienico-sanitare și au aplicat un număr de 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9800 de lei pentru lipsa din dotarea unității a substanțelor dezinfectante pentru dezinfecția veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor.
Aceste controale vor continua și în perioada următoare.