Ședință de lucru pe tema autorizațiilor sanitare ale unităților de învățământ

Prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, a convocat într-o ședință de lucru toți primarii și directorii acelor unități de învățământ din județul Galați care nu îndeplinesc condițiile pentru avizarea sanitară sau pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu.

La ședința care a avut loc astăzi la Prefectură au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Școlar și ai Direcției de Sănătate Publică astfel încât să se găsească soluții la problemele expuse.

La această oră, în județul Galați, nu au autorizație sanitară de funcționare 99 de unități de învățământ (din care 18 în mediul urban și 81 în mediul rural), alte 11 unități fiind parțial autorizate (11 în mediul urban, 3 în mediul rural). De asemenea, 29 de unități nu au autorizația de securitate la incendiu. Printre motivele neautorizării se numără: amplasarea gradinițelor la parter de bloc, cubaj și iluminat natural insuficient, dotări sanitare insuficiente, lipsa apei potabile, lipsa apei curente, locații improprii sau degradate etc.

Prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, a cerut tuturor primarilor să remedieze cât mai urgent neconformitățile astfel încât elevii să înceapă anul școlar în cele mai bune condiții posibile, iar edilii s-au angajat să depună toate eforturile în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – județul Galați

Petrica Pațilea