O nouă etapă a Campaniei naționale Informare acasă! Siguranță în lume!

Sala de ședințe a Consiliului Județean Galați a găzduit astăzi o nouă întâlnire din cadrul celei de-a doua etape a Campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, eveniment la care au participat secretarul de stat Lilla Boglarka Debelka, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și primari din județul Galați.

Prin intermediul acestei campanii se dorește informarea eficientă a cetățenilor români cu privire la drepturile și responsabilitățile pe care le au în țările în care intenționează să muncească, să studieze și să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale și servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte. Totodată, campania vizează buna informare cu privire la accesul pe piața muncii, o mai bună cunoaștere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condițiilor de siguranța la locul de muncă, a garanțiilor, condițiilor contractuale, precum și a drepturilor și obligațiilor care decurg din acestea, cu privire la locul de muncă și a modului corect de accesare a acestuia, fie că este vorba de cunoștințe, firme private de mediere sau contact direct cu angajatorul.

Informații consulare, sfaturi de călătorie, ghiduri pentru lucrătorul român în străinătate, precum și informații cu privire la riscurile privind traficul de persoane pot fi accesate pe www.mprp.gov.ro.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – județul Galați,

Petrica Pațilea