COMUNICAT DE PRESĂ

Ca urmare a creșterii accelerate a cazurilor critice ce au nevoie de asistență medicală în terapie intensivă în zona de vest a țării, Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a decis mutarea unității mobile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara.
În data de 14 Iulie 2020, Guvernul României a decis aducerea unității mobile de terapie intensivă la Galați în urma solicitării adresate Ministerului Sănătații de către Spitalul Județean din Galați. Repartizarea unității mobile ATI a fost făcută în condițiile în care solicitarea prevederea necesitatea detașării acestui dispozitiv medical în condițiile creșterii alarmante a numărului de infectări și a depășirii capacității de internare a pacienților critici în sectiile de terapie intensivă.
Având în vedere faptul că la nivelul județul Galați, în ultima săptămână, numărul de infectări înregistrat este în scădere, a fost decisă repartizarea unității către zona de vest a țării.